Tratăm poluarea apei în toate formele ei

Veolia aplică expertiza sa inovatoare în domeniul tratării apei pentru detectarea și tratarea tuturor formelor de poluare a apei, inclusiv a micro-poluanților precum perturbatorii endocrini și reziduurile de medicamente. 

 

Facem apa perfect curată și sigură

Un pahar cu apă nu este întotdeauna atât de inofensiv precum pare. Deși producția de apă potabilă a atins niveluri foarte ridicate în ceea ce privește calitatea în secolul 20, pot apărea în continuare reziduuri nedorite în apă, în special după utilizarea domestică sau industrială. Dar și din surse inobservabile, precum de la împrospătarea sau spălarea hainelor. Acești micro-poluanți sunt invizibili ochiului liber, însă toxicitatea lor poate prezenta un risc pentru sănătatea omului. Deși este dificil de măsurat impactul acestor molecule asupra sănătății și mediului, Veolia a adoptat o poziție proactivă în acest sens, proiectând și promovând soluții de tratare a apei specializate la 360 de grade. 

De la analizarea apei la detectarea și eliminarea micro-poluanților, Grupul dezvoltă tehnologii inovatoare și dispozitive pentru a face față provocării de îmbunătățire a calității apei pentru orașe mari și mici și a apei utilizate în mediile industriale și comerciale.  

 

 

Exemple reale 

• În Aarhus, cel de-al doilea cel mai mare oraș al Danemarcei, Veolia face parte dintr-un proiect experimental MERMISS, dedicat tratării produselor farmaceutice foarte active care se regăsesc în apele uzate provenite din spitale.  

• În Franța, Veolia a lansat Vigie Covid-19, o soluție menită să ajute autoritățile locale să anticipeze evoluția epidemiei în zonele în care operează, utilizând metoda PCR pentru a detecta coronavirusul SARSCoV2 în apele uzate. 

 

 

Analiza și tratarea poluării apei în cadrul Veolia și în jurul lumii, în cifre:

95%

procentul de reziduuri provenite din medicamentele utilizate de pacienții tratați la domiciliu care se regăsesc în apele uzate municipale  

250,000

numărul de rezidenți cărora li s-a furnizat apă fără pesticide și fără poluanți în zona Artois Douaisis

90%

procentul de reziduuri din medicamente care se regăsesc în apa uzată municipală care pot fi eliminate 

(Proiectul MERMISS, Danemarca)

 

O performanță multidimensională care creează soluții cu impact major pentru toți

Transformarea ecologică înseamnă o viziune dincolo de performanța economică și financiară pentru a îmbunătăți performanța în ceea ce privește mediul, performanța socială, comercială și a resurselor umane. Performanța multidimensională înseamnă obținerea unui echilibru perfect între toți acești factori care pentru noi formează un ansamblu indivizibil.

 

Performanța noastră în materie de resurse umane

Îmbunătățim aptitudinile; dezvoltăm expertiză inovatoare și know-how  

 

Performanța noastră în mediul înconjurător

Îmbunătățim calitatea apei; protejăm biodiversitatea 

Performanța noastră comercială

Optimizăm evaluarea și managementul riscurilor asupra sănătății și mediului înconjurător

Performanța noastră socială 

Reducem riscurile asupra sănătății

Performanța noastră economică și financiară

Creșterea profitului și capacitate sporită de investiții


Cum acționăm

 

 


 

Celelalte acțiuni ale noastre