Apa Nova Ploiești

Servicii de furnizare a apei potabile și de canalizare

 

Începând cu anul 2000, în baza unui Contract de Concesiune semnat pentru o perioadă de 25 de ani, Apa Nova Ploiești este responsabilă de captarea, tratarea și distribuția apei potabile, precum și de colectarea apelor uzate pentru peste 200.000 de locuitori din municipiul Ploiești.


Apa Nova Ploiești gestionează 40 de puțuri de apă, 397 km de rețea de apă, 341 km de rețea de canalizare și un Call Center disponibil non-stop (24/7).


Compania evoluează permanent și oferă soluții eficiente comunității ploieștene. Din anul 2000 și până în prezent, randamentul rețelei de apă a crescut de la 48.3% (în 2002), la 78.8% (în 2020). În plus, din 2000, 163 de km de rețea nouă au fost puși în funcțiune.


De la începutul contractului de concesiune, Apa Nova Ploiești a investit în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare aproximativ 48 de milioane de euro. Drept urmare, municipiul Ploiești beneficiază în prezent de un sistem automatizat demn de un oraș european, având unul dintre cele mai mici tarife pentru apă și canalizare din România. Datorită îmbunătățirii constante a rețelei, volumul pierderilor în rețeaua de apă a scăzut de șapte ori în ultimii ani.


Siguranța locuitorilor a fost, este și va rămâne în centrul tuturor activităților dezvoltate de companie. În fiecare an, Apa Nova Ploiești realizează peste 10.000 de analize fizico-chimice și bacteriologice pentru a se asigura de puritatea apei.