Apa Nova București

Servicii de furnizare a apei potabile și de canalizare

 

Apa Nova București și-a asumat, începând cu anul 2000, responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din municipiului București. Este un contract unic în România, a cărui derulare este monitorizată printr-un mecanism transparent, care obligă la îndeplinirea anuală a celor 23 de indicatori cheie de performanță, tehnici şi comerciali.


În prezent, sistemul de alimentare cu apă și canalizare a Municipiului București este aliniat, din toate punctele de vedere, la cele mai înalte standarde europene. Pentru a atinge însă acest nivel, au fost depuse eforturi susținute și s-au realizat investiții din fonduri proprii de peste 545 de milioane de euro în ultimii 20 de ani, lucru care a consacrat Apa Nova București drept liderul operatorilor de utilități din România.


De altfel, proiectul de re-engineering inițiat în anul 2015, a pus Apa Nova pe harta elitelor în business, devenind un exemplu de bună practică în transformare organizațională prin câștigarea premiul I în lume la categoria „Best Business Transformation Project” la competiția internațională OPEX Week - Business Transformation World Summit, ediţia 2019, cel mai prestigios eveniment internaţional de profil.


Investițiile, performanțele, precum și seriozitatea de care compania a dat dovadă în parteneriatul cu Primăria Municipiului București, au condus la prelungirea Contractului de Concesiune până în anul 2037, acord care implică alocarea unor fonduri de nu mai puțin de 367,9 milioane de euro investite în infrastructura de apă si de canalizare a Capitalei cu beneficii directe asupra dezvoltării urbane durabile a orașului și a bucureștenilor.