Transformarea apei uzate în apă potabilă

Veolia utilizează soluții inovatoare de rafinare, dezinfectare și decontaminare pentru a valorifica și a da un nou scop apelor uzate, care pot fi ulterior reutilizate în diferite moduri, de la îndeplinirea necesităților industriale la alimentarea cu apă potabilă.

 

Sprijinim reutilizarea apelor uzate tratate

Picătură cu picătură, resursele de apă dulce devin limitate. Reprezentând doar 2,5% din volumul total de apă disponibilă pe planetă, apa dulce este supusă unei presiuni din ce în ce mai mari, în mare parte din cauza creșterii demografice. Pentru a gestiona aceste situații de deficit de apă, în afară de a acționa și a sensibiliza populația în materie de reducerea consumului, trebuie să dezvoltăm soluții pentru reutilizarea apelor uzate tratate.

Cu 350 de tehnologii brevetate ce acoperă fiecare etapă cheie a procesului de tratare a apei, Veolia este recunoscută pe plan global drept un jucător cheie în domeniu. De la rafinare la dezinfectare bacteriană și îndepărtarea micro-poluanților, Grupul este specializat în fiecare tehnologie necesară pentru a susține producătorii și autoritățile regionale în proiectele lor de reutilizare a apelor uzate. Reutilizarea este mai puțin costisitoare decât desalinizarea sau transportarea apei potabile și le oferă clienților Veolia o metodă sigură și eficientă de recuperare a unei resurse abundente în forma apei de înaltă calitate, pentru a fi utilizată în numeroase aplicații de la consumul domestic la irigarea terenurilor agricole și peisagiste.

 

 

Exemple reale 

• În Namibia, stația de tratare Windhoek transformă zilnic 21.000 de metri cubi de apă uzată în apă potabilă pentru a asigura necesarul de apă curată al capitalei.

• În Franța, Veolia sprijină municipalitatea Sainte-Maxime cu soluții de recuperare a apelor uzate pentru udarea spațiilor verzi.

 

 

Tratarea și reutilizarea apelor uzate în Veolia și la nivel mondial, în cifre:

2.5%

apa dulce ca procent din apa disponibilă a planetei

1%

procentul de apă uzată reutilizată în Franța

350

numărul de tehnologii de tratare a apei brevetate de Veolia

 

O performanță multidimensională care creează soluții cu impact major pentru toți

Transformarea ecologică înseamnă o viziune dincolo de performanța economică și financiară pentru a îmbunătăți performanța în ceea ce privește mediul, performanța socială, comercială și a resurselor umane. Performanța multidimensională înseamnă obținerea unui echilibru perfect între toți acești factori care pentru noi formează un ansamblu indivizibil.

 

Performanța noastră în materie de resurse umane

Dezvoltarea unei expertize și a unor aptitudini cu valoare adăugată

 

Performanța noastră în mediul înconjurător

Managementul sustenabil al resurselor de apă dulce: decontaminarea apelor uzate și protejarea mediului; bucle mai mici și care consumă mai puțină energie; producție complementară posibilă de energie și materiale

Performanța noastră comercială

Controlul costurilor; continuitatea producției; impact redus asupra resurselor naturale

Performanța noastră socială 

Dezvoltarea economică și socială în regiunile care se confruntă cu deficit de apă

Performanța noastră economică și financiară

Creșterea profitului și capacitate sporită de investiții


Cum acționăm

 

 


 

Celelalte acțiuni ale noastre