Veolia și-a asumat alocarea a 1,5 miliarde de dolari pentru accesul global la apă și canalizare, promovând obiectivele Conferinței ONU privind utilizarea sustenabilă a resurselor de apă

În cadrul Conferinței Națiunilor Unite, Veolia, campionul mondial al transformării ecologice, și-a anunțat angajamentul de a investi anual 1,5 miliarde de dolari în infrastructură, tehnologii și inițiative de cercetare și inovare privind serviciile de apă și canalizare, pentru a sprijini treisprezece Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU legate de apă și canalizare în 52 de țări din întreaga lume.

Ca parte a acestei investiții fără precedent, Veolia a prezentat patru direcții de acțiune, fiecare având indicatori cheie de performanță și obiective care să arate disponibilitatea apei și a canalizării pentru cât mai multe persoane, după cum urmează:

• Veolia se angajează să gestioneze în mod sustenabil resursele de apă prin îmbunătățirea eficienței rețelelor de apă potabilă pe care le operează, pentru a atinge un grad de performanță la nivel global de peste 75% până în 2025;
În calitate de lider mondial în reutilizarea apei, Veolia se angajează să sprijine implementarea la o scală extinsă a tehnologiilor privind combaterea deficitului de apă;
• Veolia se angajează să îmbunătățească accesul la serviciile esențiale de apă și canalizare, astfel încât 9 milioane de noi consumatori să beneficieze de aceste servicii până în 2025;
• Veolia se angajează să susțină eforturile de legiferare a Dreptului Omului la apă și canalizare în legislațiile naționale. 

Aceste angajamente vin în completarea priorităților strategice ale companiei pentru dezvoltarea globală durabilă a sectorului apei, în special, cu privire la reutilizarea apelor uzate și inovarea tehnologică.

„În calitate de companie de referință pentru transformarea ecologică, Veolia își asumă ferm să contribuie la îmbunătățirea accesului populației din întreaga lume la apă și canalizare și să ajute la minimizarea consumului de noi resurse naturale de apă de către industrii și orașe. Valorile și scopul nostru, aliniate Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, alături de angajamentele asumate cu privire la serviciile de apă și canalizare, demonstrează efortul nostru global privind dezvoltarea de noi soluții și extinderea aplicabilității tehnologiilor existente pentru a face față provocărilor tot mai mari privind disponibilitatea și calitatea apei în întreaga lume”, a declarat Estelle Brachlianoff, CEO Veolia.

Cel mai mare grup privat din lume în sectorul apei, Veolia a furnizat în anul 2022 servicii deapă potabilă pentru 111 milioane de persoane și servicii de canalizare pentru 97 de milioane de persoane din întreaga lume. În același an, ca urmare a tehnologiilor disponibile, Grupul Veolia a reutilizat aproape 1 miliard de metri cubi de ape uzate în siturile pe care le operează. Mai mult decât atât, Veolia a reușit să îmbunătățească semnificativ, în ultimii trei ani, performanța rețelelor concesionate, obținând economii de aproximativ 320 de milioane de metri cubi de apă în 2022. 

 


Despre Veolia
Grupul Veolia își propune să devină compania de referință pentru transformarea ecologică. Prezent pe cinci continente, cu aproape 220.000 de angajați, Grupul dezvoltă și implementează soluții inovatoare, atât utile, cât și practice, pentru gestionarea apei, a deșeurilor și a energiei, care să contribuie la o schimbare radicală a situației actuale. Prin intermediul celor trei activități complementare, Veolia contribuie la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea resurselor disponibile și la refacerea acestora. În 2022, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 111 milioane de locuitori și servicii de canalizare pentru 97 de milioane de persoane, a produs 44 de milioane de magawați oră de energie și a tratat 61 de milioane de tone de deșeuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obținut venituri consolidate de 42,885 miliarde de euro în 2022. www.veolia.com.