Veolia România Soluții Integrate va continua operarea sistemelor de apă și canalizare de pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București în următorii cinci ani

București, 11.01.2024 – Veolia România Soluții Integrate (VRSI), companie membră a Veolia România și furnizor de servicii de exploatare, întreținere și management a sistemelor de apă, canalizare și energie termică, va asigura operarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare de pe platforma Aeroportului Internațional "Henri Coandă" București, pentru o perioadă de încă cinci ani, ca urmare a câștigării licitației organizate de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), pentru aceste servicii. 

În baza contractului, VRSI va continua să ofere, începând cu ianuarie 2024, servicii complete, incluzând operarea și furnizarea, mentenanța tehnică cu garanție totală, suport și management tehnic, precum și administrarea sistemelor de apă-canal. Compania Veolia România Soluții Integrate va gestiona și reparațiile accidentale ale tuturor echipamentelor și instalațiilor de apă-canal ale Aeroportului Internațional “Henri Coandă” București.

Prelungirea acestui parteneriat pentru o perioadă de cinci ani este o confirmare a profesionalismului demonstrat de Veolia România Soluții Integrate, care a preluat încă din 2008 responsabilitatea pentru exploatarea și întreținerea instalațiilor de alimentare cu apă și canalizare de pe platforma Aeroportului Internațional “Henri Coandă” București. Cu o experiență semnificativă și performanțe în domeniu, VRSI furnizează servicii esențiale, incluzând gestionarea eficientă a resurselor de apă, aplicarea de măsuri operative pentru remedierea defecțiunilor și a avariilor, precum și achiziționarea și gestionarea materialelor necesare pentru operarea sistemelor de apă și canalizare. Veolia România Soluții Integrate administrează un sistem extins de distribuție a apei pe o lungime de 54.000 de metri și realizează extracția anuală a 700.000 de metri cubi de apă prin foraje, în timp ce rețeaua de canalizare, cu o lungime totală de 71.000 de metri, contribuie semnificativ la funcționarea optimă a Aeroportului.

"Suntem onorați să continuăm și să dezvoltăm parteneriatul nostru cu Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București. Dincolo de cifre și contracte, această prelungire a colaborării noastre reprezintă o validare a dedicării noastre constante pentru excelență, a angajamentului nostru față de furnizarea unor servicii de calitate superioară, dar și o recunoaștere a eforturilor și a capacității noastre de a oferi soluții integrate durabile pentru nevoile complexe ale unei infrastructuri atât de importante. Suntem mândri să continuăm să susținem cel mai important aeroport din țara noastră și să ne aducem contribuția la confortul și siguranța pasagerilor. Reconfirmarea încrederii plasate în echipa noastră reprezintă o motivație suplimentară pentru a continua să aducem inovații în gestionarea sistemelor de apă și canalizare" a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București este cel mai important aeroport din România, cu un tranzit anual de 15 milioane de pasageri.

"Continuarea acestei colaborări, bazată pe respect reciproc și calitate a serviciilor oferite de către prestator, reprezintă o confirmare a eforturilor constante pe care Compania Națională Aeroporturi București le face pentru a oferi servicii la standarde înalte de performanță tuturor clienților care utilizează principala poartă aeriană a României, Aeroportul Internațional Henri Coandă" sa declarat directorul general al CNAB, Sorin Radu Păun.

 

Despre Veolia
Grupul Veolia își propune să fie compania de referință pentru transformarea ecologică. Cu o prezență pe 5 continente și aproape 218.000 de angajați în întreaga lume, Grupul oferă soluții utile și practice pentru gestionarea apei, deșeurilor și energiei, care să contribuie la o schimbare radicală a contextului actual. Prin intermediul celor trei divizii complementare, Veolia ajută la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea și refacerea acestora. În 2023, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 113 milioane de persoane și servicii de canalizare pentru 103 milioane de persoane, a produs aproape 42 de milioane de terrawați pe oră de energie și a tratat 63 de milioane de tone metrice de deșeuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obținut venituri consolidate de 45.351 miliarde de euro în 2023 www.veolia.ro

În România, Veolia oferă soluții de management al apei și energiei. Cu peste 3.000 de angajați, compania acționează strategic la nivel local pentru a implementa servicii esențiale la cele mai înalte standarde de calitate și pentru a susține dezvoltarea orașelor smart, deservind peste 2.300.000 de consumatori.

Veolia Romania Soluții Integrate (VRSI) este o companie membră a Veolia România și asigură servicii de exploatare, întreținere și management a sistemelor, echipamentelor și instalațiilor de apă și canalizare pentru centre comerciale, instituții de cercetări, dar și pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Totodată, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apă din orașul Otopeni, începând cu anul 2007, pentru o perioadă de 25 de ani, pentru orașul Chitila, din 2016, pentru o perioadă contractuală de 10 de ani, dar și pentru orașul Popești-Leordeni din anul 2019, pentru o perioada de 29 de ani. www.veolia.ro

Despre CNAB

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.