Veolia lansează „Greenpath Zero Carbon” pentru a-și sprijini clienții să își accelereze procesul de decarbonizare

Veolia, campionul mondial al transformării ecologice, lansează o inițiativă globală fără precedent pentru a-și ajuta clienții din sectorul municipal, terțiar și industrial să își dezvolte și să își implementeze activități sau măsuri care să asigure o accelerare a procesului de decarbonizare, dar și să își adapteze modelele de afaceri la provocările climatice actuale și viitoare. Această inițiativă pune la dispoziție soluții concrete care să contribuie, în mod direct, la atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 (1) și de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

„GreenPath Zero Carbon” acoperă întregul lanț de producție, permițând clienților să își reducă emisiile cu până la 80%. Inițiativa integrează 100 de soluții din ariile de expertiză ale companiei Veolia, mai exact, în domeniul apei, al deșeurilor și al energiei. 80% dintre ele sunt soluții deja existente în portofoliul Grupului (cum ar fi eficiența energetică, crearea unui mix-ului energetic din mai multe surse etc.), iar 20% sunt inovatoare (CCUS, hidrogenul verde etc.). Mai mult decât atât, această paletă de soluții sunt integrate pe platforma digitală GreenPath, care permite clienților să își măsoare performanța globală de mediu cu ajutorul unor instrumente de înregistrare a emisiilor, a amprentei de apă și a biodiversității și să selecteze soluții tehnice adecvate pe termen lung.

De exemplu, Veolia poate ajuta clienții industriali să își reducă emisiile:

• Înainte de demararea proceselor de producție, prin furnizarea de plastic reciclat, de combustibil cu emisii reduse de carbon (combustibili solizi recuperați) etc.
  • În timpul proceselor de producție, prin îmbunătățirea eficienței energetice, prin înlocuirea energiilor fosile cu energii locale, decarbonizate /cu emisii reduse de dioxid de carbon, precum și prin reducerea consumului de apă și a emisiilor aferente.
  • La finalul proceselor, prin reciclarea deșeurilor, recuperarea energiei din procese și reutilizarea apelor uzate
  • Prin inovare, datorită dezvoltării de proiecte pilot în domenii emergente cheie, cum ar fi hidrogenul, captarea și stocarea carbonului.

(1) Valoare raportă la cea din 1990, anul de referință pentru emisii

„În contextul în care aproape toți actorii economici și sociali s-au angajat să atingă neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon, Veolia lansează un demers de sprijinire a acestora punând la dispoziție soluții ecologice industriale adecvate. Inițiativa GreenPath reprezintă cea mai valoroasă parte a expertizei noastre internaționale, la intersecția a trei activități în domeniul apei, deșeurilor și energiei, ceea ce ne permite să construim împreună cu clienții noștri direcții concrete pentru decarbonizare, pentru a-i ajuta să își transforme modele de business într-un mod sustenabil", a declarat Estelle Brachlianoff, CEO Veolia. „Responsabilitatea noastră cheie, în calitate de lider al transformării ecologice, este de a le oferi soluțiile necesare clienților noștri pentru asigurarea proceselor de decarbonizare, depoluare, economisire a resurselor și regenerare ale acestora”, a adăugat Estelle Brachlianoff.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul: https://www.veolia.com/en/solutions/greenpath-zero-carbon-plus-de-100-solutions-pour-un-modele-durable-de-decarbonation

Grupul Veolia își propune să devină compania de referință pentru transformarea ecologică. Prezent pe cinci continente, cu aproape 220.000 de angajați, Grupul dezvoltă și implementează soluții inovatoare, atât utile, cât și practice, pentru gestionarea apei, a deșeurilor și a energiei, care să contribuie la o schimbare radicală a situației actuale. Prin intermediul celor trei activități complementare, Veolia contribuie la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea resurselor disponibile și la refacerea acestora. În 2022, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 111 milioane de locuitori și servicii de canalizare pentru 97 de milioane de persoane, a produs 44 de milioane de magawați oră de energie și a tratat 61 de milioane de tone de deșeuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obținut venituri consolidate de 42,885 miliarde de euro în 2022. www.veolia.com