Veolia devine partener strategic pentru transformarea ecologică a Arabiei Saudite

 

PDF
Comunicat de presă: Riad, 4 decembrie 2021 (112.09 KB)

 

  • Veolia obține Contractul de gestionare a serviciilor de apă și canalizare pentru regiunea Riyadh, deservind astfel 9 milioane de oameni. 
  • Veolia semnează un acord de parteneriat strategic cu Ministerul Investițiilor și Compania de alimentare a apei și tehnologii în sectorul gestionării apei. 
  • Grupul continuă să se dezvolte în sectorul deșeurilor industriale printr-un parteneriat exclusiv cu Saudi Aramco. 

 

Compania națională de furnizare a apei a acordat Contractul de gestionare a serviciilor de apă potabilă și uzată către Veolia, în capitala Riyadh și 22 de orașe limitrofe. Contractul cu o durată de 7 ani însumează venituri de 82,6 milioane de Euro. Acesta deservește o populație de aproape 9 milioane de oameni, estimată să se dubleze până în 2030. Contractul acoperă gestionarea unei rețele de alimentare cu apă potabilă de 30.000 km și a unei rețele de canalizare de 10.000 km, prevăzute cu un număr mare de unități de producție și tratare. 

Veolia, împreună cu Compania națională a Arabiei Saudite Alkhorayef Water and Power Technologies își asumă provocarea operațională și tehnică de a dezvolta serviciile de gestionare a apei din Riyadh și din această regiune, fiind dedicate îndeplinirii mai multor obiective concrete. Acestea includ reducerea la jumătate a pierderilor de la nivelul rețelei de distribuție a apei, asigurarea continuității serviciilor și accesului la apă potabilă de calitate 24 de ore pe zi și implementarea unui program de formare a celor peste 5.000 de angajați locali. 

Mai mult, Veolia a semnat un acord strategic cu Ministerul Investițiilor și Compania de distribuție și tehnologii pentru gestionarea apei. Prin acest parteneriat, Veolia va susține Regatul să îmbunătățească performanța operațională, energetică și comercială din sectorul de distribuție a apei la nivelul țării. Această cooperare se va axa pe implementarea soluțiilor inovatoare, inclusiv a celor digitale și pe dezvoltarea aptitudinilor în ceea ce privește operarea și mentenanța facilităților. 

Veolia devine și partener exclusiv al Saudi Aramco pentru tratarea deșeurilor industriale și nepericuloase generate de aceasta. Volumul de deșeuri estimat la 200.000 de tone metrice pe an se adaugă unui volum de 120.000 de tone metrice de deșeuri periculoase care vor fi tratate în curând în Jubail, unde Veolia finalizează construcția unui incinerator pentru compania Sadara Chemical Company și alte companii industriale din zonă. 

Prin prezența sa îndelungată în Arabia Saudită, unde Grupul operează de mai bine de 35 de ani în sectoarele de distribuție a apei, deșeuri și energie pentru clienți municipali și industriali, Veolia continuă să-și sporească contribuția la transformarea ecologică a Regatului, conform planului Vision 2030. 

Antoine Frérot, Președinte și CEO Veolia a declarat pe marginea celui de-al doilea forum de investiții Franco-Saudite, care a avut loc la Jeddah pe 4 decembrie 2021: „Avântul comercial puternic de care a avut parte Veolia în Arabia Saudită în ultimii ani, lucru evidențiat de semnarea recentă a mai multor contracte municipale și industriale la nivelul tuturor activităților noastre este un indicator clar al dorinței Regatului de a îndeplini obiectivele foarte ambițioase pe care și le-a stabilit în ceea ce privește protecția mediului. În acest context, Veolia declară cu mândrie că Arabia Saudită este un partener preferat în procesul de transformare ecologică.” 

 

Despre Veolia  
Grupul Veolia își propune să devină compania de referință în materie de transformare ecologică. Cu aproape 179.000 de angajați la nivel mondial, Grupul dezvoltă și oferă soluții revoluționare care sunt deopotrivă utile și practice, pentru gestionarea apei, deșeurilor și energiei. Prin cele trei activități complementare, Veolia contribuie la îmbunătățirea accesului la resurse, conservarea resurselor disponibile și regenerarea acestora. În 2020, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă către 95 de milioane de oameni și servicii de gestionare a apelor uzate către 62 de milioane de oameni, a produs aproape 43 de milioane de megawatt-ore de energie și a tratat 47 de milioane de tone metrice de deșeuri. Veolia Environment (listată la Paris Euronext: VIE) a înregistrat venituri consolidate de 26,010 miliarde de Euro în 2020. www.veolia.com