Fuziunea Vigie SA (fosta Suez SA) cu Veolia

Veolia a anunțat astăzi că a semnat un acord privind fuziunea Vigie SA (cunoscută anterior sub numele de Suez SA) cu Veolia. Scopul acestui demers este de a simplifica și raționaliza structura juridică a grupului Veolia.

 

Ca urmare a succesului larg al ofertei publice de cumpărare în numerar inițiată de Veolia, care a permis punerea în aplicare a unei proceduri obligatorii de retragere a acționarilor minoritari la data de 18 februarie 2022, compania deține și va deține până la finalizarea definitivă a fuziunii, toate acțiunile reprezentând întregul capital al Vigie SA.

 

Prin urmare, fuziunea se va realiza în cadrul regimului simplificat de fuziune, fără a fi nevoie de o reuniune a adunărilor generale ale Veolia sau Vigie SA, fără emiterea sau schimbul de acțiuni Veolia și fără intervenția unui expert independent (expert indépendant), a unui auditor de fuziune (commissaire à la fusion) sau a unui auditor de aport (commissaire aux apports), în conformitate cu legile și reglementările aplicabile.

 

Finalizarea definitivă a fuziunii este programată pentru 31 octombrie 2022 și rămâne sub rezerva îndeplinirii condițiilor suspensive prevăzute în acordul de fuziune. Din punct de vedere contabil și fiscal, fuziunea va avea un efect retroactiv de la 1 ianuarie 2022.

 

Acordul de fuziune va fi depus și publicat la grefa Tribunalului Comercial din Paris și publicat în Bulletin officiel des annonces civiles et commerciales (BODACC) și în Bulletin des Annonces Légales Obligatoires (BALO), precum și pe site-urile web ale Veolia și ale Societății (www.veolia.com). Mai mult decât atât, toate documentele și informațiile care urmează să fie transmise vor fi puse la dispoziție în conformitate cu legile și reglementările aplicabile.

 

Despre Veolia
Grupul Veolia își propune să devină compania de referință pentru transformarea ecologică. Cu aproape 220.000 de angajați în întreaga lume, Grupul proiectează și furnizează soluții inovatoare, utile și practice pentru gestionarea apei, deșeurilor și energiei. Prin intermediul celor trei activități complementare, Veolia contribuie la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea resurselor disponibile și la refacerea acestora. În 2021, grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 79 de milioane de persoane și servicii de canalizare pentru 61 de milioane de persoane, a produs aproape 48 de milioane de megawați oră de energie și a tratat 48 de milioane de tone de deșeuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obținut venituri consolidate de 28,508 miliarde de euro în 2021. www.veolia.com