Cu ocazia conferinței COP28 de la Dubai, Veolia își reafirmă angajamentul de a investi 1,6 miliarde de euro pentru eliminarea treptată a cărbunelui în Europa

Cu ocazia conferinței COP28 de la Dubai, Veolia își reafirmă angajamentul de a investi 1,6 miliarde de euro până în 2030 pentru a renunța la utilizarea cărbunelui în Europa. Având ambiția de a deveni campion global al transformării ecologice, încă din 2019, Grupul își continuă proiectul de conversie a activelor de producție de energie electrică pe bază de cărbune către surse de energie cu emisii reduse de dioxid de carbon și, în special, spre cele locale. Până la sfârșitul anului 2023, Veolia își propune să investească 500 de milioane de euro în acest sens. De asemenea, compania își reafirmă ambiția de a atinge neutralitatea în emisiile de dioxid de carbon până în anul 2050.

Ecologizarea siturilor poluante existente este la fel de crucială precum implementarea soluțiilor „verzi”. Prin urmare, sunt convinsă că transformarea și decarbonizarea activităților generatoare de emisii de carbon sunt mult mai benefice pentru planetă decât simpla lor vânzare în forma actuală. Așadar, ca urmare investițiilor noastre în decarbonizare, în Braunschweig, Germania, în Přerov, Republica Cehă și, în curând, în Poznan, Polonia, încălzirea urbană nu va mai fi alimentată cu cărbune", a declarat Estelle Brachlianoff, CEO Veolia. „Această strategie ne poziționează ca una dintre cele mai decarbonizate companii din lume. Iar rezultatele sunt vizibile! Până în 2022, 14 milioane de tone de CO2 au fost eliminate din traiectoriile de carbon ale clienților noștri”, a mai adăugat Estelle Brachlianoff.

Veolia s-a angajat, atât pentru propria activitate, cât și pentru clienții săi, să implementeze soluții menite să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, în cadrul mai multor direcții de acțiune:

●    Planul de investiții pentru eliminarea treptată a cărbunelui în Europa până în 2030: 1,6 miliarde de euro;
●    Planul de investiții în captarea metanului: 70 de milioane de euro în America Latină;
●    Planul ReSource: o investiție de 150 de milioane de euro pe o perioadă de doi ani cu scopul de a reduce consumul de energie cu 5% și de a crește producția de energie cu 5%.

Grupul Veolia își propune să fie compania de referință pentru transformarea ecologică. Cu o prezență pe 5 continente și aproape 220.000 de angajați în întreaga lume, Grupul oferă soluții utile și practice pentru gestionarea apei, deșeurilor și energiei care să contribuie la o schimbare radicală a contextului actual. Prin intermediul celor trei divizii complemetare, Veolia ajută la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea și refacerea acestora. În 2022, Grupul Veolia a furnizat apă potabilă pentru 111 de milioane de persoane și servicii de canalizare pentru 97 de milioane de persoane, a produs aproape 44 de milioane de megawați oră de energie și a tratat 61 de milioane de tone metrice de deșeuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obținut venituri consolidate de 42.885 miliarde de euro în 2022  www.veolia.com