Veolia Energie Iaşi racordează Baia Publică la sistemul centralizat de termoficare

Racordările la sistemul centralizat de termoficare continuă la Iaşi. După „Unirea SPA” şi „Club Moving”, al treilea client din categoria „piscinelor” alege Veolia Energie Iaşi. După 23 de ani de utilizare a cazanelor pe gaz, Baia Publică va fi racordată la magistrala 2 de termoficare, într-o zonă modernizată în cursul anului 2014 de Municipiul Iaşi cu fonduri europene. Clădirea va fi astfel conectata la reţeaua primară cu modul termic individual, care îi va asigura independenţă totală şi un consum eficient, optimizat de energie termică.

Lucrarile de racordare sunt in curs de executie, urmand sa fie finalizate in maxim o luna. Cladirea Baii Publice va avea un consum de cca 360 gigacalorii/an, echivalentul a trei blocuri cu patru etaje. Odata cu renuntarea la centrala pe gaze naturale si conectarea la termoficarea centralizata, administratorii cladirii vor realiza economii de costuri de 38%, adica 55 000 lei/an.

Argumentele care ii determina pe marii consumatori din Iasi sa se racordeze la Veolia Energie Iasi sunt: economiile de energie si de costuri, continuitatea in furnizarea apei calde si a caldurii, siguranta, confortul si protectia mediului inconjurator.