Veolia, campion global al transformării ecologice, continuă campania: Împreună către noi orizonturi.

Karl, managerul stației Seafield de tratare a nămolului

Prin îmbogățirea solului cu îngrășământ din nămolul rezultat din apele uzate, contribuim în mod real la transformarea ecologică

Tratarea apei pentru fertilizarea solului

Tratarea eficientă a apelor uzate devine un pilon central în dezvoltarea unei economii circulare, mai ales în contextul în care resursele sunt limitate. Prin îmbunătățirea procesului de tratare a apelor uzate, avem posibilitatea de a recicla și valorifica substanțele organice sub formă de nămol. Acest nămol poate fi folosit pentru a produce îngrășăminte pentru sectorul agricol, dar și pentru a genera energie. Un exemplu concret în acest sens este reprezentat de stația de tratare a apelor uzate Seafield din Edinburgh, unde Karl și colegii săi extrag nămolul din apele uzate, oferindu-i o a doua viață.

 

Abordare profundă

Vă invităm să descoperiți activitățile angajaților Veolia, care luptă zi de zi pentru o transformare ecologică reală. În Scoția, veți face cunoștință cu Karl, managerul stației Seafield de tratare a nămolului, care explică soluțiile implementate de Veolia pentru tratarea și reutilizarea substanțelor organice din apele uzate sub formă de îngrășăminte, generând în același timp energie.

 


Să transformi plumbul în aur? În prezent, putem produce energie din substanțele organice pe care o extragem din apele reziduale. Acest exemplu ilustrează principiile economiei circulare. În acest caz, trasul apei la toaletă poate fi considerat o sursă esențială de energie!  
Finley – jurnalist la Fisheye