Reuşite

Reuşite

Back to sectors
Veolia le oferă clienţilor săi industriali o gamă largă de soluţii şi expertiză pentru a-i ajuta să stimuleze dezvoltarea durabilă. În prezent, industriile trebuie să răspundă unei combinaţii de provocări de mediu, de reglementare, sociale, economice şi operaţionale. Ca urmare, au început să caute mai mult decât simple soluţii de servicii, respectiv un partener realmente creativ şi capabil de inovaţie, care să poată îndeplini cererea esenţială de performanţă, îmbunătăţind în acelaşi timp responsabilitatea față de mediu şi acceptarea lor în cadrul comunităţilor locale. Acesta este tipul de provocare permanentă la care excelează Veolia.

O CENTRALĂ ELECTRICĂ DE ÎNALTĂ PERFORMANŢĂ


Lucrând în strânsă colaborare cu AstraZeneca, Dalkia a proiectat, instalat și a dat în exploatare o instalație de cogenerare de 23 MW, care să răspundă nevoilor de energie electrică și de abur ale unității de producție.

4785

O CENTRALĂ ELECTRICĂ PE AMPLASAMENT

Fabrica Macclesfield exploatată de AstraZeneca, una dintre cele mai importante companii farmaceutice din lume, găzduiește 15 unități de producție care produc medicamentePentru de a menține un nivel de producție constant și uniform, aceste unități necesită o aprovizionare stabilă de abur și energie electrică. Cogenerarea a apărut drept cea mai eficientă soluție pentru a genera energie electrică din combustili fosili în cadrul unității - aceasta permite o flexibilitate ridicată și capacitate de producție mai bună, în conformitate cu politica de protejare a resurselor naturale a companiei.

 
EMISII DE CO2 REDUSE

Noua centrală de cogenerare instalată de către Dalkia, echipată cu o turbină cu gaz și abur, va genera mai multă energie electrică, în același timp reducând emisiile de CO2 cu aproximativ 39.000 de tone pe an.
Dacă este necesar, instalaţia poate funcționa independent de rețeaua națională de energie din Marea Britanie. În plus, surplusul de energie electrică poate fi redirecționat către alte fabrici AstraZeneca, prin intermediul rețelei naționale.
Dalkia este responsabilă de operaţiunile zilnice și de întreținerea centralei de cogenerare, dar și a altor instalații ale fabricii Macclesfield de producere  și distribuţie de aer comprimat, agent de răcire, apă industrială și azot.
David Gartside
Manager, Unități de producție din Marea Britanie, AstraZeneca

“Această investiție reprezintă o evoluție importantă în dezvoltarea unității de producție care, în același timp, îmbunătățește performanțele noastre de mediu.”

 
map-uk

Reducerea anuală a emisiilor de CO2 cu 39.000 de tone 

Lower energy costs

 

Beneficii pentru clienţi

Reducerea impactului asupra mediului
Costuri mai mici de energie
Aprovizionare mai fiabilă cu energie electrică și abur

 
Soluţie

Proiectarea, construcția și exploatarea unei instalații de cogenerare