Reuşite

Reuşite

Back to sectors
Veolia le oferă clienţilor săi industriali o gamă largă de soluţii şi expertiză pentru a-i ajuta să stimuleze dezvoltarea durabilă. În prezent, industriile trebuie să răspundă unei combinaţii de provocări de mediu, de reglementare, sociale, economice şi operaţionale. Ca urmare, au început să caute mai mult decât simple soluţii de servicii, respectiv un partener realmente creativ şi capabil de inovaţie, care să poată îndeplini cererea esenţială de performanţă, îmbunătăţind în acelaşi timp responsabilitatea față de mediu şi acceptarea lor în cadrul comunităţilor locale. Acesta este tipul de provocare permanentă la care excelează Veolia.

CONSUM REDUS DE APĂ ŞI ENERGIE


Veolia și L'Oréal au proiectat o soluție unică pentru tratarea și epurarea apelor uzate la fabrica Suzhou în provincia Jiangsu din China.

loreal

UN ANGAJAMENT AMBIŢIOS FAŢĂ DE MEDIU

L'Oréal a cerut ajutorul Veolia pentru dezvoltarea unui mecanism de epurare a apelor uzate mai eficient din punct de vedere al mediului pentru fabrica L'Oréal din Suzhou, China. Noua instalaţie, ale cărei operațiuni s-au dezvoltat treptat din noiembrie 2012, va reduce în cele din urmă costurile de exploatare a instalaţiei datorită unei reduceri de 8,5% a consumului de energie.

 
O PREMIERĂ ÎN INDUSTRIA COSMETICĂ

Soluțiile proiectate de Veolia pentru noua staţie de epurare au ca scop reducerea la jumătate a volumului de deșeuri și extinderea capacităţii de epurare, rezultând într-un impact redus asupra resurselor de apă și într-o diminuare a amprentei de carbon. Inspirată de succesul instalației de la Suzhou - prima de acest tip în industria cosmeticelor la nivel mondial - L'Oreal a solicitat sprijinul Veolia pentru a construi o instalație și mai eficientă de epurare a apelor uzate pentru unitatea sa de producție din San Luis Potosí, Mexic. Cu această ultima instalaţie, L'Oréal Mexic va reduce impactul efluenților săi asupra mediului, într-o regiune aridă. L'Oréal a fost premiată la Summit-ul Mondial al Apei din 2013 pentru realizările sale în domeniul gestionării apelor.


Jean-Philippe Filhol
Director General, Asia Industrial, Veolia Water Solutions & Technologies
 

Aceasta este prima dată când industria de cosmetice a îmbrățișat o abordare holistică a managementului apei. Ca rezultat, am fost capabili să reducem consumul de apă și, în același timp, să generăm energie curată.”

 
map-china-mexique

Reducere de 8,5% a consumului de energie

Reducere de 58% a producției de nămol

Cifre cheie

  • Reducere de 82% a emisiilor de CO2 rezultate din transportul de deşeuri
 

Beneficii pentru clienţi

  • Amprente reduse de apă şi carbon
  • Costuri de exploatare mai mici
  • Creștere a producției
 

Soluţii

Epurarea apelor uzate: inginerie-proiectare și exploatare a instalațiilor de tratare 

 
Aflați cum asigură Veolia resurse pentru întreaga lume
> Vezi cum transformăm deșeurile în materii prime secundare