REŢELE DE ÎNCĂLZIRE ŞI RĂCIRE CENTRALIZATĂ

Baltimore se află pe locul 20 în clasamentul celor mai mari oraşe americane. Ceea ce odată era centrul industriei a devenit acum un centru de ultimă generaţie al serviciilor.

AER CONDIŢIONAT ECOLOGIC

Baltimore, Maryland, este unul dintre cele mai mari porturi de pe coasta de est a Statelor Unite. Este un oraş cu ierni geroase şi veri înăbuşitoare. Veolia Energy America de Nord deţine şi exploatează trei reţele de încălzire centralizată din oraş, furnizând încălzire şi răcire unui număr de aproximativ 270 de mari clienţi din sectorul serviciilor, inclusiv Turnul Legg Mason de 24 de etaje, cu o suprafaţă de 55.700 de metri pătraţi, care a obţinut calificativul Argint(1) LEED® şi care a ales să folosească reţelele Veolia Energy America de Nord pentru a-și optimiza performanţele în domeniul dezvoltării durabile.

 
STOCAREA APEI RĂCITE PENTRU A REDUCE FACTURILE LA CURENT

Veolia Energy America de Nord exploatează, de asemenea, reţele de încălzire şi răcire care cuprind peste 18 km de conductă prin care unităţile sale de răcire furnizează aer condiţionat unui număr de 51 de locații ale clienţilor. Pentru ca producţia să nu urmeze orbeşte cererea fără a gestiona corespunzător costul electricităţii, care poate varia considerabil în funcţie de momentul zilei, în anii 1996 şi 2000, au fost instalate două unități de stocare care păstrează apa la o temperatură de 0°C, ele având o capacitate de 263 MWh.

Stacy Wirth
Reprezentant Conturi Clienţi, Veolia Energy America de Nord

“Aceste unităţi funcţionează oarecum asemenea bateriilor. Apa răcită este produsă atunci când costurile sunt cele mai mici, fiind apoi introdusă în reţea pentru a compensa creşterile consumului.”

  (1)Sistem internaţional de evaluare de mediu pentru clădirile de birouri, care cuprinde patru niveluri de certificare: bronz, argint, aur şi platină
  

Cifre cheie

 • 635 de tone de abur pe oră, 53 MW de apă caldă, 33.780 de tone de agent de răcire
 • 23,5 km de ţevi pentru abur şi apă caldă
 • 18,2 km de ţevi de apă răcită

 

Avantajele pentru clienţi

 • Reducerea amprentei de carbon a oraşului
 • Distribuţia optimă a încălzirii şi răcirii
 • Contribuţia la dezvoltarea economică locală
   

Soluţie

 • Managementul reţelei de încălzire
 • Managementul reţelei de răcire cu soluţii de stocare a energiei
   
Aflaţi cum Veolia regenerează planeta

> Vedeţi cum lucrăm pentru a economisi apă şi energie 

Veolia_Business_map-EtatsUnis

105.000 de tone de CO2 evitate

60% energie regenerabilă (deşeuri)