PRODUCEREA DE ENERGIE CURATĂ DIN APE UZATE

Stația de epurare a apei din orașul german Gera, gestionată de Veolia, produce suficientă energie pentru a-și acoperi consumul zilnic.

 

TRATAREA APEI PRODUCÂND ÎN ACELAȘI TIMP ENERGIE CURATĂ

În fiecare serviciu oferit clienților, Veolia examinează potențialul de recuperare a resurselor naturale. Apele reziduale constituie o sursă importantă de energie curată. Veolia oferă un portofoliu larg de soluții adaptate tuturor tipurilor de instalații, inclusiv unităților de recuperare a biogazului, instalațiilor hidroelectrice de mică anvergură aflate la ieșirile din staţiile de epurare a apelor uzate.

 
UN PROGRAM ADECVAT PENTRU TOATE TIPURILE DE UNITĂȚI

Programul Water2Energy introdus în Germania este proiectat pentru a reduce consumul de energie producând energie regenerabilă în timpul proceselor de epurare a apelor uzate. În Gera, procesul de tratare a nămolului rezultat din apele uzate a fost adaptat pentru a stimula producția de biogaz, având instalat un sistem dublu de digerare a deșeurilor biologice și a nămolului. Prin urmare, astăzi, staţia poate genera toată puterea de care are nevoie pentru operațiunile zilnice ale unității, totalizând aproximativ 4.000 MWh pe an.

 

Pavel Chudoba
Director Tehnic Veolia pentru Europa de Est

Apele uzate prezintă un real interes ca sursă de energie – o sursă pe care trebuie să o recuperăm mai eficient. Aceasta poate oferi chiar o cantitate constantă și suficientă de energie electrică pentru a alimenta rețeaua publică.”

 
 

Beneficii pentru clienţi

  • producere de energie curată
  • costuri reduse de exploatare
  • amprentă de carbon redusă

 

Soluţii

  • Tratarea apei: prelucrare, operațiuni, întreținere și optimizare a unităților și instalațiilor
  • managementul datelor și servicii inteligente: monitorizarea infrastructurii în timp real și sfaturi privind optimizarea managementului infrastructurii
  • deșeuri transformate în energie: digestie anaerobă

 

Aflați cum asigură Veolia resurse pentru întreaga lume

> Vezi cum transformăm deșeurile în materii prime secundare 

100% autonomie energetică

4.000 MWh generaţi pe an