O SURSĂ DE ALIMENTARE CU APĂ SIGURĂ

Veolia furnizează către compania SK Hynix apă ultrapură de o calitate constantă - o componentă esențială pentru fabricarea produselor de înaltă tehnologie ale companiei.

PRODUCEREA APEI ULTRA-PURE

Începând cu luna martie 2001, Veolia a furnizat producătorului SK Hynix, liderul  pieței de semiconductori din Coreea de Sud, o gamă completă de apă industrială, precum și servicii de administrare a efluenților pentru trei unități de producție, respectiv din Incheon, Cheongju și rGumi. Contractul este în vigoare până în anul 2018.
Fabricarea cipurilor și semiconductorilor implică o nevoie de apă ultra-pură care trebuie să îndeplinească standarde stricte de calitate. Apa este folosită pentru a curăța plăcuțele semiconductoare, care sunt extrem de vulnerabile la contaminarea cu impurități. Veolia exploatează și întreține 20 de instalații care asigură o aprovizionare constantă de înaltă calitate cu apă ultra-pură pentru fiecare dintre cele trei unități de producție.
 

COSTURI DE EXPLOATARE REDUSE

Efectuând audituri periodice și analize  în cadrul tuturor unităților pe care le administrează și implementând  soluțiile și tehnologiile inovative apărute în ultimul deceniu, Veolia a reușit să garanteze siguranța aprovizionării cu apă ultra-pură pentru cele trei unități de producție SK Hynix, îmbunătățindu-le în același timp capacitățile de tratare a efluenților. Aproximativ 40% din apele uzate produse sunt reutilizate în cadrul unităților, reducând substanțial costurilor de exploatare ale SK Hynix. Acest sistem de tratare și reciclare a efluenților, care depășește standardele stabilite de guvernul sud-coreean, joacă de asemenea un rol important în protejarea mediului.

Gustavo Migues
Director, Veolia Coreea de Sud

“De peste 13 ani garantăm o sursă sigură de apă ultra-pură în ceea ce privește calitatea, cantitatea și continuitatea - și lucrăm în mod constant pentru a îmbunătăți serviciile oferite partenerului nostru.”

  

Beneficii pentru clienţi

Securitate și continuitate operațională
Un flux constant de apă ultra-pură
Gestionarea îmbunătăţită a apelor reziduale
Reducerea riscurilor
Protecția mediului
 

Soluţii

Tratarea apei industriale și reciclarea apelor reziduale 
 

40% din efluenți refolosit în cadrul unităților
Un parteneriat de 18 ani 

40% din efluenți refolosit în cadrul unităților
Un parteneriat de 18 ani