Mijloace de comunicare

Iaşi - Veolia readuce „Unirea” în sistemul centralizat de termoficare

8 october 2014
Conducerea hotelului a decis, in urma consultarilor cu echipa Veolia Energie Iasi, sa ia aceasta hotarare avantajoasa din punct de vedere economic, al sigurantei si al confortului. Consumul estimat anual al noului client se ridica la 1 430 gigacalorii/an, echivalentul a 10 blocuri cu cate 4 etaje.

Racordarea Hotelului „Unirea” la sistemul centralizat de termoficare vine in contextul in care Municipiul Iasi este beneficiarul proiectului de importanta majora privind extinderea Magistralei 2 in zona Copou. Proiectul, in valoare de 17 milioane de euro, este derulat prin fonduri europene nerambursabile, si are ca data de finalizare sfarsitul anului 2015.

Prin racordarea la Veolia, Hotelul „Unirea” va face economii de costuri de circa 33% pe an in comparatie cu sursa actuala pe gaze naturale, atat in ceea ce priveste consumul de apa calda, cat si de caldura. In cifre, economia se ridica la aproximativ 170 000 lei/an pentru furnizarea energiei termice catre cele 186 de camere si apartamente, doua restaurante, centrul de conferinte si centrul spa.

Noul client major care alege reteaua centralizata de termoficare confirma activitatea pozitiva a echipei de la Veolia Energie Iasi care, prin actiunile realizate, imbunatateste perceptia asupra sistemului in ansamblul sau si il readuce la valorile sale reale: siguranta, eficienta, continuitate, economii importante de costuri.