Iaşi - Hotel Moldova a renunţat la centrala pe gaze naturale în favoarea agentului termic livrat de Veolia Energie Iaşi

Unul dintre cele mai vechi şi prestigioase hoteluri din Iaşi, Hotel Moldova, a ales serviciile Veolia pentru asigurarea căldurii şi apei calde în cele 148 de camere, săli de conferinţă, restaurant.

Incepand cu data de 30 aprilie 2014, Veolia Energie Iasi  a devenit furnizorul agentului termic pentru Hotel Moldova (echivalentul de consum anual a 9 blocuri cu 4 etaje), dupa ce reprezentantii companiei Unita Turism Holding au decis sa renunte la centrala pe gaze naturale.
 
Decizia vine la un an si jumatate de cand Veolia a preluat operarea serviciului de termoficare in Municipiul Iasi, timp in care a probat cresterea calitatii serviciilor oferite la cel mai bun pret de pe piata.
 
Odata cu racordarea la termoficarea centralizata, Hotel Moldova va face economii de circa 27% la cheltuielile anuale cu apa calda si caldura, avand in plus independenta ​asigurata de modulul termic individual conectat la reteaua primara de termoficare - caldura poate fi pornita in orice moment, apa calda este furnizata permanent.
 
Toti parametrii de furnizare vor fi urmariti in Dispeceratul Central al Veolia multumita sistemului de reglaj si automatizare , iar temperatura incalzirii va fi reglata automat, in functie de temperatura exterioara, la fel ca in cazul oricarui punct sau modul termic.
 
Gradul de continuitate ridicat asigurat de Veolia Energie Iasi in furnizarea serviciului de termoficare, precum si eliminarea oricarui risc de explozie, scurgeri de gaze, asfixiere etc, au fost de asemenea argumente importante in luarea deciziei.
 
Nu in ultimul rand, prin alegerea sistemului centralizat de termoficare, Hotel Moldova arata grija fata de mediul inconjurator, eliminând o sursa de poluare din centrul orasului.