DESERVIM 25 DE MILIOANE DE OAMENI ÎN JAPONIA

Veolia lucrează cu societatea de servicii Jenets pentru citirea contoarelor de apă ale locuitorilor din Tokyo, Osaka şi Kyoto.

UN NOU MODEL DE SERVIC

Ca lider în rândul companiilor private occidentale care furnizează servicii de apă în Japonia, Veolia oferă servicii de gestionare a clienţilor pentru utilităţile publice de apă. Având drept clienţi municipali oraşele Tokyo, Osaka şi Kyoto, Veolia generează venituri anuale de peste 100 de milioane € în ţară şi are peste 10 milioane de clienţi. Activităţile Veolia în Japonia ilustrează capacitatea societăţii de a le oferi autorităţilor locale metode şi expertiză menite să optimizeze performanţele serviciilor fără a investi sau privatiza operatorii locali.

 

INOVAŢIE ŞI RESPECT PENTRU MEDIU

Veolia concepe soluţii inovatoare care ajută la protejarea mediului, cum ar fi noul centru ultramodern de apeluri telefonice care s-a deschis în anul 2014 în Narita, la 65 de km de Tokyo.
Jenets foloseşte o flotă de vehicule electrice din anul 2012. Până la finele anului 2015, toţi angajaţii vor putea folosi cele 300 de vehicule şi 600 de motociclete ale flotei, promovând angajamentul Veolia faţă de dezvoltarea responsabilă pe tot teritoriul Japoniei.
În cele din urmă, Veolia urmărește să introducă în anul 2014 un sistem de citire automată a contoarelor.

 

Christian Jersalé
Director, Veolia Japonia, responsabil pentru activităţile municipale

Provocarea noastră de zi cu zi în Japonia este de a schimba regulile jocului. Aceasta este o ţară foarte modernă, dar are încă multe de făcut în materie de optimizare şi organizare a utilităţilor sale publice.

 

Avantajele pentru clienţi

  • Excelenţă operaţională: îmbunătăţirea performanţelor serviciilor
  • Control al costurilor
  • Nivel ridicat de satisfacţie în rândul locuitorilor în ceea ce privește calitatea serviciilor

 

Soluţii

  • Relaţiile cu clienţii: management prin intermediul mai multor canale de comunicare, gestionarea conturilor de clienţi, citirea contoarelor
  • Management al datelor şi servicii inteligente: citirea de la distanţă a contoarelor, gestionarea datelor privind consumul
Veolia_Business_map-Japon

20% din populaţie a devenit client Veolia

10 milioane de metri cubi de apă gestionaţi de Veolia