CONSUM REDUS DE APĂ ŞI ENERGIE

Veolia și L'Oréal au proiectat o soluție unică pentru tratarea și epurarea apelor uzate la fabrica Suzhou în provincia Jiangsu din China.

UN ANGAJAMENT AMBIŢIOS FAŢĂ DE MEDIU

L'Oréal a cerut ajutorul Veolia pentru dezvoltarea unui mecanism de epurare a apelor uzate mai eficient din punct de vedere al mediului pentru fabrica L'Oréal din Suzhou, China. Noua instalaţie, ale cărei operațiuni s-au dezvoltat treptat din noiembrie 2012, va reduce în cele din urmă costurile de exploatare a instalaţiei datorită unei reduceri de 8,5% a consumului de energie.

 
O PREMIERĂ ÎN INDUSTRIA COSMETICĂ

Soluțiile proiectate de Veolia pentru noua staţie de epurare au ca scop reducerea la jumătate a volumului de deșeuri și extinderea capacităţii de epurare, rezultând într-un impact redus asupra resurselor de apă și într-o diminuare a amprentei de carbon. Inspirată de succesul instalației de la Suzhou - prima de acest tip în industria cosmeticelor la nivel mondial - L'Oreal a solicitat sprijinul Veolia pentru a construi o instalație și mai eficientă de epurare a apelor uzate pentru unitatea sa de producție din San Luis Potosí, Mexic. Cu această ultima instalaţie, L'Oréal Mexic va reduce impactul efluenților săi asupra mediului, într-o regiune aridă. L'Oréal a fost premiată la Summit-ul Mondial al Apei din 2013 pentru realizările sale în domeniul gestionării apelor.

Jean-Philippe Filhol
Director General, Asia Industrial, Veolia Water Solutions & Technologies
 

Aceasta este prima dată când industria de cosmetice a îmbrățișat o abordare holistică a managementului apei. Ca rezultat, am fost capabili să reducem consumul de apă și, în același timp, să generăm energie curată.”

 

Cifre cheie

  • Reducere de 82% a emisiilor de CO2 rezultate din transportul de deşeuri

 

Beneficii pentru clienţi

  • Amprente reduse de apă şi carbon
  • Costuri de exploatare mai mici
  • Creștere a producției

 

Soluţii

Epurarea apelor uzate: inginerie-proiectare și exploatare a instalațiilor de tratare 

 

Aflați cum asigură Veolia resurse pentru întreaga lume

> Vezi cum transformăm deșeurile în materii prime secundare 
 

Reducere de 8,5% a consumului de energie

Reducere de 58% a producției de nămol