REGENERĂM PLANETA

Astăzi, resursele naturale devin din ce în ce mai limitate, în timp ce nevoile noastre sunt în creştere, într-o lume din ce în ce mai populată şi urbanizată, care se confruntă cu probleme legate de schimbările climatice.

Oamenii trebuie să-şi regândească complet relaţia cu resursele şi să vină cu noi modele de creştere economică şi socială, mai eficiente, mai echilibrate şi mai durabile.

Cu 160 ani de experienţă în domeniul apei, energiei şi deşeurilor, Veolia își aplică abilitatea de inovare în drumul către bunăstarea şi progresul uman şi pentru a îmbunătăţi performanţa activităților comerciale şi regiunilor.

Pentru a trece de la o argumentare a consumului de resurse la o abordare foloseşte-şi-recuperează, în economia circulară din prezent, Veolia concepe şi implementează soluţii care vizează îmbunătăţirea accesului la resurse, protejându-le şi reînnoindu-le în acelaşi timp.

Acesta este modul în care VEOLIA ŞI ANGAJAŢII SĂI contribuie ZI DE ZI LA REGENERAREA PLANETEI

 

Îmbunătăţirea accesului la resurse 

Într-o lume a nevoilor în creştere şi a rezervelor care se diminuează, accesul la resursele de bază devine din ce în ce mai complex şi o sursă de tensiune. Ca răspuns la aceste provocări, Veolia dezvoltă soluţii durabile pentru a furniza celui mai mare număr posibil de persoane resursele necesare pentru a asigura bunăstarea comunităţilor, pentru a face regiunile atractive şi pentru a susține performanţa companiilor. Aceste soluţii includ accesul la serviciile sigure de apă potabilă şi energie pentru oraşe şi locuitorii lor, servicii destinate industriei pentru a garanta aprovizionarea continuă a proceselor de producţie şi sisteme de recuperare a materialelor într-o economie circulară.  

 

Conservarea resurselor

Având în vedere tensiunea în creştere în ceea ce priveşte resursele, este responsabilitatea colectivă a fiecăruia dintre noi de a le conserva şi proteja.  Resursele consumate mai puţin intensiv, mai bine folosite şi mai puţin deteriorate sunt resursele care vor mai fi disponibile în viitor. Prin urmare, Veolia dezvoltă soluţii inovatoare şi durabile, astfel încât să extragă doar ceea ce este necesar, din locul potrivit, la momentul potrivit şi folosind metodele potrivite. În acelaşi timp, protejează echilibrul ecosistemelor pentru a se asigura că resursele rămân disponibile. Veolia își foloseşte expertiza pentru a optimiza utilizarea acestor resurse, pentru a se asigura că nu se pierde nimic pe parcursul ciclului de utilizare şi pentru a minimiza orice impact asupra zonei din aval, astfel încât să garanteze că nu există efecte nocive asupra sănătăţii umane sau a mediului natural.  

 

Reînnoirea resurselor

Prin reinventarea activităţilor sale comerciale, Veolia face posibilă crearea de noi resurse secundare care compensează treptat deficitul tot mai mare de materii prime naturale. Prin inovarea în reciclarea materialelor şi recuperarea deşeurilor, Veolia oferă soluţii care extind semnificativ durata de viaţă şi valoarea de utilizare a resurselor extrase. Pentru a închide bucla economiei circulare, Veolia își dezvoltă expertiza de eco-design, pentru a sprijini producătorii chiar din etapele iniţiale ale formării proceselor de fabricaţie până la producerea noilor materiale din deşeurile transformate.
În cele din urmă, în fiecare dintre zonele de activitate – şi într-o măsură și mai mare în zonele lor de interferență – Veolia generează noi resurse: căldura emanată de o industrie devine sursă de încălzire pentru locuinţe; apele uzate devin îngrăşământ sau bioplastic; gazul emis de tratarea deşeurilor devine electricitate sau biocombustibil şi aşa mai departe.